ایران دریلینگ: قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: این شرکت در خصوص اجرای پروژههای کلید در دست (EPDS ) در صنعت حفاری کشور پیشگام است. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران، مهندس محمدرضا تاکایدی در توضیح بیشتر در این باره گفت: در پروژههای کلید در دست تمامی خدمات مرتبط با عملیات حفر یک حلقه چاه قبل از آغاز حفاری، در حین حفاری و اتمام کار تا به تولید رسیدن چاه از سوی یک شرکت به شرکت بهره بردار ارائه میگردد. وی افزود: نخستین پروژه کلید در دست در صنعت حفاری کشور بدنبال خروج شرکتهای خارجی از پارس جنوبی، از سوی ملی حفاری در فاز 9 و 10 به اجرا درآمد و در این ارتباط 24 حلقه چاه گازی برای شرکت نفت و گاز پارس حفاری، تکمیل و در اختیار کارفرما قرار گرفت.
تاکایدی با اشاره به خودباوری مدیران و متخصصان این شرکت به توانمندیهای داخلی، اظهار کرد: اجرای اولین پروژه کلید در دست در پارس جنوبی به این باور عینیت بخشید و سرآغاز همکاری و تعامل دو سویه میان شرکتهای متقاضی و این شرکت و حضور دیگر شرکتهای ایرانی در این عرصه گردید. قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: این اعتماد به توان داخلی باعث شد تا این شرکت حدود 50 حلقه چاه را در میدان گازی مشترک پارس جنوبی به صورت EPDS اجرا نماید که تجارب حاصله منجر به اجرای دیگر پروژههای افزون بر 80 حلقه چاه نفت و گاز در حوزه عملیاتی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) شد.
وی با بیان اینکه در این نوع قراردادها طراحی، مهندسی، برنامه ریزی، راهبری، اجرای کار و تامین دکل و کالا و مواد بر عهده شرکت است، رمز موفقیت در اجرای این پروژهها را همکاری و همگرایی مستمر میان متخصصان شرکتهای بهره بردار و مجری ارزیابی کرد. تاکایدی گفت: شرکت ملی حفاری همچنین با شرکتهای بخش خصوصی فعال در عرصه دکل داری و ارائه کنندگان خدمات فنی و مهندسی داخلی نیز ارتباط تنگاتنگی دارد و موفقیتهای این شرکتها را موفقیت خود میداند. قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران رشد و توسعه صنعت حفاری کشور را با توجه به اهمیت و جایگاه حفاری در صنعت نفت و اینکه حفاری کلید دستیابی به منابع هیدروکربوری است، بسیار با اهمیت خواند و افزود: یکی از راهکارهای مهم که موجب رشد و توسعه پایدار شرکتهای حفاری خواهد شد ایجاد کنسرسیوم فیمابین شرکتهای حفاری و بهره بردار میباشد.
وی در پیوند با این مطلب اظهار کرد: این اقدام زمینه هم افزایی بیشتر را فراهم میآورد و مشارکت شرکتهای کوچک حفاری و خدمات جنبی داخلی با یکدیگر موجب میشود تا قدرت رقابت بیشتری داشته باشند و یکدیگر را همپوشانی نمایند. تاکایدی صنعت حفاری را صنعتی با تخصصهای پیچیده، تکنولوژی محور و سرمایه بر عنوان کرد و گفت: تا پیش از عملیات حفاری بحث درباره مخازن نفت و گاز، چگونگی تولید، حجم میدان و نحوه تولید تنها یک فرضیه است و با اجرای عملیات حفاری چاه اطلاعات مورد نیاز در مورد استحصال مخزن به دست میآید. قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: صنعت حفاری در کشور در دو دهه اخیر رشد مناسبی در راستای پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت داشته است، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند توجه به بازدهی حفاری، کسب فناوریهای جدید، ارتقاء کیفیت همسو با کمیت، استاندارد سازی تجهیزات و کالای مورد استفاده و اهتمام ویژه به پرورش منابع انسانی دارد.
وی تصریح کرد: افزایش بازدهی در عملیات حفاری تنها محدود به استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته نیست بلکه نقش نیروی انسانی، مدیریت، تخصص و کاربست تجربه در فرآیند اجرای کار بسیار تاثیر گذار خواهد بود. تاکایدی به هزینههای بالای بخش حفاری در تولید از یک میدان نفتی اشاره کرد و گفت: با توجه به هزینه زیادی که در این بخش جهت مطالعه، ارزیابی، برنامه ریزی و اجرای عملیات صرف میشود، چالشهای این بخش در زمینه سرمایه گذاری، خرید تجهیزات، کسب فناوریهای نوین، تسهیل قوانین، شناسایی و راهکارهای برون رفت از مشکلات در راستای شتاب بخشیدن به روند اجرای پروژههای حفاری باید مدنظر سیاستگذاران و مسئولان ذیربط قرار گیرد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزایش ضریب ایمنی مطابق با استانداردهای بین المللی به منظور رقابت با شرکتهای حفاری خارجی، کاهش هزینهها و زمان انتظار دکلهای حفاری و افزایش بهره وری و عملکرد و حرکت به سمت مشارکت با شرکتهای معتبر را از عوامل تاثیر گذار در رشد و توسعه شرکتهای حفاری داخلی مطرح کرد. وی در همین ارتباط به تدوین سیاستها، ساز و کارهای حمایت جهت ارتقاء توانمندیهای داخلی در زمینه حفاری و تامین منابع مالی، تدوین نظام مدیریت دانش در خصوص فناوریها و شناسایی و تعیین ظرفیت شرکتهای حفاری و واگذاری کار براساس پتانسیل هر شرکت از سوی کارفرماها اشاره کرد. تاکایدی، ظرفیتهای برنامه چشم انداز کشور در حمایت از توسعه فناوری، رشد پرشتاب فناوریهای سطح بالا (HIGH TECH ) در تجهیزات و ماشین آلات حفاری، توجه جدی به ساخت قطعات پرمصرف در داخل کشور و توانمند سازی سازندگان داخلی در بومیسازی دانش فنی و تولید قطعات را از فرصتهای پیش رو صنعت حفاری در توسعه ناوگان و تجهیزات مورد نیاز برشمرد.
کد خبر : 1750
ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir